Z Matoviča a jeho ľudí si uťahuje harakterný a zodpovedný Bugár , Sulík označil Bélu za žoviálneho, milého a falošného týpka a pretŕčal pred kameru brožúru s číslom 1144.

7. februára 2020, Dušan, Nezaradené

 

Vo včerajšej relácii v TV Pravda- Ide o pravdu – sme mali možnosť vidieť dvoch šéfov politických strán odpovedajúcich na otázky moderátorky z okruhu nasledujúcich hlavných tém:

-Prečo sa súčasná politická scéna radikalizuje?

-Prečo vytláča tradičné strany na okraj?

-Sú ľudia sklamaní z demokracie, alebo z politických lídrov?

-Ako chcete presvedčiť voličov, keď sa vaše strany pohybujú na hranici zvoliteľnosti?

Tak na prvé tri otázky si dovolím odpovedať ja a vysloviť tým svoj názor, pretože konkrétne odpovede a dôvody som pravdepodobne v tej atmosfére arogantného vystupovania Sulíka a submisívneho, nevýrazného prejavu Bugára prepočul.

Vážení páni politici. To je tu tak preto, lebo máme veľa takých politikov, ako ste vy, a mňa určite nepresvedčíte o tom, že ste schopní sa zmeniť. Pán Bugár, čím ste Sulíkovi zaviazaný, že sa nechávate od neho urážať pred očami divákov? Alebo jeho výrok o vás sedí? Mnohí by po takomto úvode do seriózneho rozhovoru provokujúcemu diskutérovi niečo chlapsky odpovedali a z debaty odišli. Pán Sulík, to že strácate body je aj odpoveďou na váš arogantný a nepokorný image. Verím, že vaše členenie Slovenska podľa intelektu jeho obyvateľov a sarkastické poznámky na adresu iných politikov sa tiež odrazia na volebných preferenciách strany, ktorej ste lídrom.

A teraz k poslednej otázke. Ako chcete presvedčiť voličov, keď sa vaše strany pohybujú na hranici zvoliteľnosti?

Tak ako ste to previedli v tejto debate, tak tým teda nie páni. Skúsim vám pomôcť aj s troškou odbornej teórie z oblasti psychológie. Z vášho neomylného presvedčenia o získaní vstupeniek do parlamentu je možné usudzovať, že ste konfrontovaní Fenoménom horúcej ruky. To je vo výskume kognitívnych omylov definované ako nepodložená predstava osoby, ktorá uspela v aktivite, a myslí si, že sa jej to podarí znovu.

Z videa som vybral asi to najpodstatnejšie, čo dáva mne spätnú väzbu o súčasnej kultúre v politike a úrovni jej predstaviteľov, ktorým máme zveriť náš štát do spravovania na štyri roky. Video je dostupné na TV Pravda. Som už teraz zvedavý, ako sa v nasledujúcich reláciách prejavia ďalší dobrodinci túžiaci nám pomáhať.

PS: Dnes sa pri diaľnici objavil billboard Most – Híd s textom: – Aj Váš hlas ochráni náš región-

Pán Bugár, pred čím, alebo kým vás máme ochraňovať, a ktorý región máte na mysli? Čo nám tým chcete povedať?