Drucker + Hlina, ďalšia psina!

15. decembra 2021, Dušan, Nezaradené

 

To, že Slovensko je so svojou politickou scénou svetový unikát potvrdzuje aj čerstvá informácia z dnešnej tlače o tzv. Vianočnej dohode. Expredseda neparlamentného KDH Alojz Hlina sa spája so šéfom mimoparlamentnej Dobrej voľby Tomášom Druckerom. Druckerova strana sa bude po novom volať Dobrá voľba a Umiernení.

Aj na tejto dnešnej fraške sa utvrdzuje naliehavosť zmeniť slovenský volebný systém, presadiť prvky priamej demokracie, nefinancovať a nevoliť politické strany, ich „osobnosti“ nepúšťať do NR SR, aby nás občanov vraj zastupovali. A nebolo by ani tých, čo sa aspoň pre 3% hlasov voličov vo voľbách chcú pricucnúť k peniazom nás všetkých. Len tak pre oživenie si pamäte a pre nových budúcich voličov slovenskej zástupnej demokracie.

Zo zasadania NR SR 11.07.2014, vystúpenie A. Hlinu o Slovenskej pošte, ôsma minúta záznamu. Nájdete na internete, časť uvádzam v texte.

Alfonz Hlina: „ Drucker bude stále chodiť po Albrechte, to je táto luxusná reštaurácia, večer s Penťákmi sa budú napchávať langustami, povedzte mi prečo? Prečo sa Drucker napcháva langustami alebo neviem čím v Albrechte s chlapcami z Penty?“

Moji spoluobčania, takýchto príkladov absurdít, prezliekania straníckych tričiek, prázdnych sľubov, cynizmu, neschopnosti nájdete naprieč slovenským politickým spektrom plné vrece. Je na každom z Vás, či takémuto volebnému systému dôverujete, systému, ktorý legitímne generuje v zástupnom móde takýchto lídrov a dobre napcháva vrecká oligarchom, lobistom a záujmovým skupinám. Budúce voľby, či už predčasné alebo riadne nič zásadné nezmenia. Ak sa objaví strana, ktorá bude mať v programe dramatickú zmenu volebného systému aj s vedomím, že po jej víťazstve vo voľbách túto zmenu zrealizuje a odovzdá moc priamej demokracii, tak to bude tá skupina ľudí, ktorej môžu ľudia dôverovať.  Objaví sa? Zostane to len fikciou?

Do rozumu občania.