Založ si blog

Fico je premiérom“malého zbabelého národa, ktorý nikdy poriadne nebojoval“.

Toto sa nedávno objavilo na internete. Autorom tejto intelektuálno historickej perly je známy novinár M.M. Šimečka.

Nie, takýto človek mňa, ani mojich predkov nemôže uraziť a nahnevať. Prečo? Lebo tí , ktorí  poznajú dejiny Slovenského národa a vedia čím všetkým si prešiel, kde a kedy vzdoroval, bojoval za svoju svojbytnosť a sebaurčenie sa pousmejú nad chudobou ducha autora. Takýmto ľuďom je potrebné pomôcť všetkými možnými humánnymi prostriedkami, vzdelávaním počnúc . Nejdem tu vymenovávať  činy, ktorými statoční nášho národa spochybňujú tento Šimečkov blud. Kto chce, ten si fakty nájde. Kto nechce a zdieľa jeho postoj, otrávi sa jedom zlomyseľnosti a zablúdi v dave bludárov. Výstižne to dnes vo svojej reakcii na jeho táraniny vysvetlil historik Hrnko. Dal ho faktograficky dole ,tak ako sa to na historika patrí. Zamýšľam sa nad tým, koľko zloby musí mať v sebe človek, ktorý hanobí svoj národ, pomenúva ho lúzov, neuznáva a prekrúca historické fakty a pohŕda ľuďmi s iným názorom na chod spoločnosti a sveta. Jeho nasledovník syn Michal, možno v súkromí dobrý chalan, sa zviditeľňuje na protivládnych protestoch, neakceptujúc výsledky demokratických volieb, nabaľuje na seba naivných aktivistov bez životných a politických skúseností. Je na jeho škodu, že nie je výnimkou potvrdzujúcou pravidlo o jablku padajúcom nie ďaleko od stromu. Možno stačilo nesúhlasiť s otcovými výrokmi, verejne to priznať. On a jeho PS by tak získalo viac bodov a do košiara by pritiahol viac mladých, národne orientovaných, progresívne mysliacich voličov. Lebo tí mladí majú svojich rodičov, a tých môžu názory Šimečku seniora poburovať.  Buď syn Michal s otcovými výrokmi súhlasí, alebo sa bojí, že dostane od tatu jednu výchovnú. V obidvoch prípadoch to nie je pre jeho politickú kariéru šťastná perspektíva.

 

 

 

 

Zlomí debata o M. M. Šimečkovi k môjmu včerajšiemu blogu rekordy?

04.02.2024

Tak trochu som tušil, že môj včerajší blok zmobilizuje debatérov z rôznych názorových a straníckych táborov, no nečakal som až toľko reakcii. Údajne niektoré administrátor aj vymazal? Ak má mať blogovisko zmysel vo viacerých rovinách, od osobnej až po spoločenskú, tak takéto zapojenie čitateľov a zdieľanie ich názorov je veľmi užitočné. Ďakujem všetkým [...]

Kde niet piety, niet ľudskosti.

27.01.2024

Včera som si vo večerných správach pozrel reportáž o výstavbe rodinných domov v blízkosti pamätníka v Kremničke, postavený z úcty a na večnú spomienku na zavraždených ľudí, ktorých pred koncom druhej svetovej vojny na tomto mieste nemilosrdne pozabíjali nemecké a slovenské fašistické zvery. Dnes som si o tejto výstavbe prečítal aj článok v Pravde. Mnohé [...]

Uvidíme túto sobotnú noc Michala Šimečku s vavrínovým vencom na hlave?

27.09.2023

Moji milí krajania, blog nižšie som Vám napísal 25. januára 2021. Akoby povedal môj kamarát Arnošt – PS ko jede! No a na predvolebné zamyslenie sa, o demokracii a o nás voličoch – hovnách, slová zo zverejnenej nahrávky Gorila? Nahrávka sa zhoduje s prepisom, ktorý bol zverejnený na internete v roku 2011. Nahrávka Gorily: Demokracia je na hovno systém, hovorí [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Dušan

Pozorujem a pokúšam sa dokonalejšie vidieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 80
Celková čítanosť: 428127x
Priemerná čítanosť článkov: 5352x

Autor blogu

Kategórie