Založ si blog

Kto s nami neodsudzuje, súdi proti nám.

 

V súvislosti s udalosťami na Ukrajine sa virtuálny, spoločenský aj príbuzenský priestor zaplnil slovíčkom ODSUDZUJEM, ODSUDZUJEME konanie RF vedenej Vladimírom Putinom proti Ukrajine. Z obrazoviek aj z tlačených médií  sa nás  snažia s vybičovanou horlivosťou presviedčať o ruskej agresivite politici, novinári a všetci tí, ktorí sa chcú zviditeľniť.

Vážení samosudcovia, nebudem tu detailne popisovať detaily príčin vzniku  tohto konfliktu, kto chce a dokáže čítať históriu rozdelenia sveta po druhej svetovej vojne , obdobie studenej vojny a rozpadu Sovietskeho zväzu s porozumením, dokáže si vytvoriť vlastný objektívny obraz. Neďaleko našich hraníc je vojna. Vojnu, ktorá prináša ľudským bytostiam utrpenie vo všetkých jeho najstrašnejších podobách odmietam a nesúhlasím s akýmkoľvek násilím vyhecovaným  politikmi, ich neschopnosťou a slepou nenávisťou.

Pruský generál a vojenský teoretik Clausewitz kedysi vyriekol slávnu vetu, že  vojna je len pokračovaním politiky inými prostriedkami. Tento výrok určite vystihoval danú dobu,  v ktorej už síce existovala diplomacia prechádzajúca určitou  kultiváciou, no nemala prioritu a nedostávala priestor na obrusovanie hrán vzniknutých konfliktov. Súčasná diplomacia sa pýši vyjednávacím fortieľom, prohumánnym pozadím a bohatými informáciami o geopolitických úmysloch hlavných hráčov na svetovej šachovnici.

Takže s odvahou dnes môžeme povedať, že vojna nie je pokračovaním politiky inými prostriedkami,  vojna je zlyhaním politiky, teda politikov. Áno aj tých, ktorí dnes ODSUDZUJÚ, predbiehajú sa v kvetnatých vyhláseniach a v strojenej empatii. Kde bol Váš nesúhlas, keď sa krivila pravda a nedodržiavali sa zmluvy dohodnuté veľmocami po rozpustení Varšavskej zmluvy. Prečo ste nezabránili všetkým konfliktom a vojnám za posledných 60 rokov? Prečo ste dovolili zhumpľovať Ukrajinu. Prečo ste si mysleli, že môžete Rusom beztrestne, s posmeškami brnkať po nose. A Vy občania nepolitici, ale aj politici mladšieho veku, ak ste v tom období ešte nežili a aj Vy máte nutkanie odsudzovať , tak si históriu naštudujte a vzdelávajte sa, aby ste nepodľahli manipulácii a povrchnosti pri súdení.

 

 

Zlomí debata o M. M. Šimečkovi k môjmu včerajšiemu blogu rekordy?

04.02.2024

Tak trochu som tušil, že môj včerajší blok zmobilizuje debatérov z rôznych názorových a straníckych táborov, no nečakal som až toľko reakcii. Údajne niektoré administrátor aj vymazal? Ak má mať blogovisko zmysel vo viacerých rovinách, od osobnej až po spoločenskú, tak takéto zapojenie čitateľov a zdieľanie ich názorov je veľmi užitočné. Ďakujem všetkým [...]

Fico je premiérom“malého zbabelého národa, ktorý nikdy poriadne nebojoval“.

03.02.2024

Toto sa nedávno objavilo na internete. Autorom tejto intelektuálno historickej perly je známy novinár M.M. Šimečka. Nie, takýto človek mňa, ani mojich predkov nemôže uraziť a nahnevať. Prečo? Lebo tí , ktorí poznajú dejiny Slovenského národa a vedia čím všetkým si prešiel, kde a kedy vzdoroval, bojoval za svoju svojbytnosť a sebaurčenie sa pousmejú nad chudobou ducha [...]

Kde niet piety, niet ľudskosti.

27.01.2024

Včera som si vo večerných správach pozrel reportáž o výstavbe rodinných domov v blízkosti pamätníka v Kremničke, postavený z úcty a na večnú spomienku na zavraždených ľudí, ktorých pred koncom druhej svetovej vojny na tomto mieste nemilosrdne pozabíjali nemecké a slovenské fašistické zvery. Dnes som si o tejto výstavbe prečítal aj článok v Pravde. Mnohé [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

Dušan

Pozorujem a pokúšam sa dokonalejšie vidieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 80
Celková čítanosť: 426710x
Priemerná čítanosť článkov: 5334x

Autor blogu

Kategórie