Založ si blog

Matovič premenil pokutový kop – alebo konečne príde zmena chcená ľuďmi?

 

V sobotu v  troj tatranskej televízii som si pozrel natural tlačovku Matovičovcov. (Igor, verím, že toto  familiárne oslovenie mi nebudeš zazlievať ) v nej „vytrel prežitému politickému partokratickému volebnému systému kocúra.“ Aj keď Igor nie je košér popísaná tabuľa, poukazoval na „bordel“, ktorý sa stal normou pre zákonodárcov v parlamente, výkonníkov vo vláde, v nestrannom súdnictve a v ďalších nami platených službách štátu( o zdravotníctve a chorom systéme zdravotného poistenia sa nebudem rozpisovať, lebo by ma drblo). Ohrozené ošípané, s rypákmi v korytách, na ktoré poukazoval spôsobom jemu svojským, z neho dlhé roky robili ch.ja, faulovali ho bez objektívneho zásahu rozhodcov. Náprava vo veciach verejných sa robila len na oko a režiséri tohto zápasu sa radovali, akí sme len sprostí. No žiaľ ľud pospolitý naivne veril a dodnes verí v akési stranícke ideály. Občania nepotrebujú strany a kadejaké hnutia. Ak niekto také potreby má, nech sa zhromažďuje ako napríklad záhradkári, rybári… a nech si svoju záľubu, dôležitosť a nepostrádateľnosť necháva potvrdzovať rovnakými nadšencami úlovkom, či úrodou zeleniny a ovocia, no nie za naše peniaze. Ľudia si prestali v slovenskej demokracii uvedomovať  svoju najväčšiu silu – silu svojej vôle prejavenú svojim volebným hlasom. Väčšina z nás tu píše, že politici bez nás nemôžu existovať, my ich platíme…  Doposiaľ (30 rokov) sa my občania správame ako dobročinný spolok podporujúci egoizmus narušených vľavo- vpravo –v strede- konzervatívno- neoliberálno- fašisticko – antifašisticko – kresťansko, Bože, už ani neviem ktorého narcisa, ktorý nemal „detskú izbu“  a mal detstvo dodrbané niekým a čímsi. V sobotu Igor z jedenástky kopol správnou nohou. Vyzval divákov na Slovenské národné hlasovanie o tom, čo my občania Slovenska chceme. Ak to prijmeme s plnou vážnosťou,  nestrannosťou a zodpovednosťou, tak je tu veľký predpoklad, že Matovičov gól do bránky archaického klubu pijavíc zmení natrvalo spôsob ponímania služby verejnosti.

Zlomí debata o M. M. Šimečkovi k môjmu včerajšiemu blogu rekordy?

04.02.2024

Tak trochu som tušil, že môj včerajší blok zmobilizuje debatérov z rôznych názorových a straníckych táborov, no nečakal som až toľko reakcii. Údajne niektoré administrátor aj vymazal? Ak má mať blogovisko zmysel vo viacerých rovinách, od osobnej až po spoločenskú, tak takéto zapojenie čitateľov a zdieľanie ich názorov je veľmi užitočné. Ďakujem všetkým [...]

Fico je premiérom“malého zbabelého národa, ktorý nikdy poriadne nebojoval“.

03.02.2024

Toto sa nedávno objavilo na internete. Autorom tejto intelektuálno historickej perly je známy novinár M.M. Šimečka. Nie, takýto človek mňa, ani mojich predkov nemôže uraziť a nahnevať. Prečo? Lebo tí , ktorí poznajú dejiny Slovenského národa a vedia čím všetkým si prešiel, kde a kedy vzdoroval, bojoval za svoju svojbytnosť a sebaurčenie sa pousmejú nad chudobou ducha [...]

Kde niet piety, niet ľudskosti.

27.01.2024

Včera som si vo večerných správach pozrel reportáž o výstavbe rodinných domov v blízkosti pamätníka v Kremničke, postavený z úcty a na večnú spomienku na zavraždených ľudí, ktorých pred koncom druhej svetovej vojny na tomto mieste nemilosrdne pozabíjali nemecké a slovenské fašistické zvery. Dnes som si o tejto výstavbe prečítal aj článok v Pravde. Mnohé [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan

Pozorujem a pokúšam sa dokonalejšie vidieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 80
Celková čítanosť: 428295x
Priemerná čítanosť článkov: 5354x

Autor blogu

Kategórie